Onze opleidingen komen in aanmerking voor het Opleidingsverlof van de Vlaamse Overheid.
Om recht te hebben op Vlaamse Opleidingsverlof moet de opleiding minstens 32 lestijden omvatten, dit hoeven geen contacturen te zijn.
De Vlaamse opleidingscommissie heeft 2 Febelfin Academy opleidingen geaccrediteerd:
Het initiatief ligt bij jou als cursist. Indien je een opleiding wil volgen met Vlaams Opleidingsverlof vraag je bij Febelfin Academy per mail aan info@febelfin-academy.be een bewijs van inschrijving. De inhoud van dit document is vastgelegd per ministrieel besluit en daar dienen wij ook jouw rijksregisternummer op in te vullen, gelieve dit dus mee te geven.
Je dient dit te doen ten laatste 5 dagen na de inschrijving.
Nadien bezorg je dit attest aan jouw werkgever, die bij de start van het studeren de aanvraag dient in te dienen via het WSE loket.
De toegang tot het WSE loket verkrijgt de werkgever door bij de hoofdtoegangbeheerder voor jow onderneming, de nodige toegangen te laten mandateren.
De opleidingsuren dienen te worden opgenomen in de multifunctionele aangifte (DmfA/kwartaalaangifte rsz).
Indien de maatschappelijke zetel niet is gevestigd in Vlaanderen, maar de medewerker tewerkgesteld is bij een vestigingseenheid in Vlaanderen, is het belangrijk dat de vestigingseenheid is opgenomen in de Dmfa aangifte.
Tot slot zal de opleidingsverstrekker jouw opleidingstijd verifiëren:
Daarna zal het departement Werk en Sociale Economie jouw dossier nakijken, de input van de werkgever vergelijken via de dmfa aangifte met de opgeladen documenten van de opleidingsverstrekker.
Per goedgekeurd uur vlaams opleidingsverlof ontvangt de werkgever een forfetair bedrag van 21,30 euro.
Dit betekent bijvoorbeeld dat er voor de opleiding 'Verzekeringsdistributie IDD mod1' een tussenkomst is van 41 uren of 873,30 euro.
In de opleidingsdatabank van de Vlaamse opleidingsincentives kan je de opleidingen en de info van de geaccrediteerde opleidingen van Febelfin Academy terug vinden.