1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. › 
  5. › 
  6. Klanten

Klanten

Febelfin Academy zet in op een continue dialoog met al haar stakeholders. Zo garanderen we een dienstverlening die optimaal inspeelt op de uitdagingen van onze klanten.

Samen met onze klanten mochten we in 2024 een aantal interessante projecten uitwerken. 

Zelfsturing bij opleidingen, een win/win voor alle betrokkenen

Met zelfsturing bedoelen we, in een notendop, dat de deelnemers aan een examen of opleiding, volledig zelf de datum van dat examen of die opleiding kunnen kiezen, zonder tussenkomst van hun opleidingsverantwoordelijke. 

BNP Paribas Fortis is slechts één organisatie die koos voor het systeem van zelfsturing. Als we het aantal bemiddelingsexamens, herexamens en (bijscholings-) opleidingen bekijken die door de opleidingsverantwoordelijke jaarlijks moeten worden geregeld, dan spreken we over een aanzienlijk volume.

Het vergt vaak heel wat communicatie eer er voor elke individuele medewerker een geschikte datum gevonden kan worden voor het afleggen van examens en het inplannen van bijscholing. Zeker bij grote organisaties loopt het praktische geregel al gauw op en is dit een zeer tijdrovend en inefficiënt proces. Het systeem van zelfsturing ‘stroomlijnt’ dit proces door het beperken van overbodige communicatie.

Dit heeft voordelen voor alle betrokkenen. Enerzijds krijgt de deelnemer zelf meer verantwoordelijkheid en een grotere vrijheid. Hij/zij heeft zelf het heft in handen en kan kiezen voor het best passende examenslot. Dat maakt het plannen en studeren makkelijker.  Bovendien vergemakkelijkt dit de combinatie met de eigen agenda en vermijdt het misverstanden.  

‘Minder administratieve last voor de L&D medewerkers betekent natuurlijk ook wel een stukje loslaten. De opvolging vereist een andere aanpak en een andere manier van denken. Dat is vooral een kwestie van aanpassen ’

Bij het opzetten van zelfsturende programma’s voorziet Febelfin Academy vooraf in een overlegmoment met de opleidingsverantwoordelijke van de organisatie in kwestie. ‘We geven dan uitleg over het principe van zelfsturing en het feit dat we dat aanbieden in onze opleidingen. Daarna is het een kwestie van overleg, om te bepalen voor welke programma’s ze dit willen implementeren. Want het is mogelijk om dit programma per programma te bepalen’, aldus Ingrid Goris.

Wil je graag meer info over zelfsturing?

Formanot en Febelfin Academy vieren 10 jaar samenwerking in opleiding voor de notarismedewerkers.

Formanot en Febelfin Academy werken sedert 2014 nauw samen om de medewerkers van het notariaat te ondersteunen met een uitgebreid opleidingsaanbod, op gebieden zoals sociale en nieuwe vaardigheden, en talenkennis. Dit opleidingsaanbod is een zeer nuttige en relevante aanvulling op het opleidingsaanbod van Vlanot en CF, dat gericht is op de notariële praktijk, d.w.z. juridische vorming, vorming in het gebruik van notariële applicaties, etc.​​​​​​​

Het notariaat verandert voortdurend door nieuwe wetgevingen, digitalisering en technologische innovaties. Opleiding gebaseerd op de notariële praktijk helpt ervoor te zorgen dat iedereen over de nodige juridische kennis en deskundigheid beschikt. Door het inzetten op persoonlijke, communicatieve en digitale vaardigheden kunnen onze medewerkers daar ook beter, flexibeler en efficiënter mee omgaan. Het contact met klanten verloopt beter en dit draagt bij aan hun professionele voldoening en hun welzijn.

Al deze punten zijn eigenlijk ook van toepassing op de medewerkers binnen de financiële sector. Zo zijn bijvoorbeeld goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, cruciaal om complexe en vaak gevoelige materie te behandelen. Persoonlijke ontwikkeling in communicatie, teamwork en conflictmanagement verbetert de samenwerking binnen teams, met klanten en externe partners, wat leidt tot betere resultaten.

De samenwerking tussen Formanot en Febelfin Academy  kwam in 2022 ietwat in een stroomversnelling door de beslissing om opleidingen over heel België te organiseren. Een van de meest succesvolle initiatieven die op die manier gelanceerd werden is de jaarlijkse ‘Maand van het Welzijn’ die inmiddels een vaste waarde is geworden binnen het opleidingsaanbod. Elk jaar in mei worden enkele opleidingen uitgekozen die dan georganiseerd worden in een aantrekkelijk kader, weg van het kantoor en de dagelijkse bezigheden. In 2024 werd er een recordaantal van 198 deelnemers bereikt, een bewijs van de groeiende belangstelling voor welzijnsgerichte opleidingen.

Ondek de week van het welzijn op formanot.be